Vitagene

vitageneVitagene biedt een compleet persoonlijk plan rond jouw dieet, huid en fitness. Het is je gezondheidspartner en kan je voorzien van bruikbare en effectieve plannen die je helpen om gezonder en daarmee ook gelukkiger te leven. Je kunt bij Vitagene een DNA test uitoefenen gericht op je gezondheid.

Gezondheid en DNA gaan hand in hand samen. Je zou het misschien niet zo snel denken, maar in je DNA zit er informatie die zelfs voordelen kan bieden voor jou gezondheid. Iedereen wilt gezond blijven. Maar gezondheid is niet vanzelfsprekend voor een ieder. Je moet er ook een gezonde levensstijl op na houden. Bewegen, goede voeding eten en vitaminen gebruiken.

Daarnaast spelen erfelijkheidsfactoren ook een belangrijke rol bij het ontstaan van bepaalde ziekten. Als je meer weet over je gezondheidssituatie dan weet je ook welke bijdrage je kan leveren om deze te behouden. Met de uitslag van een gezondheidstests kun je kijken of je aanleg hebt voor bepaalde vormen van fitness en sport. Ook weet je als er een erfelijke ziekte voorkomt in je familie en hoe je hiermee vroegtijdig kunt inspelen.

Wat is DNA nou precies?

DNA is een genetische code die bepaalt hoe de cellen in ons lichaam zich gaan vormen. Deze cellen leiden uiteindelijk tot wie je bent. Ze bepalen bijvoorbeeld de kleur van je ogen en je haar. Het zit onder je vingernagels, in je bloed en in je speeksel. DNA kan ook ziektes voorspellen en je aangeven welke ziektes voorkomen in je familie en als je er vatbaar voor bent.

Steeds meer bedrijven richten zich daarom op de analyse van DNA gezondheidstest. Met een gezondheidstest weet je of je een tekort hebt aan bepaalde vitamine’s of als je juist gevoelig bent voor bepaalde medicijnen. Wil je een tak van sport beoefenen?

Dan kun je met de DNA health test kijken welke soort sport bij jouw past. De testen geven daarnaast vaak een indicatie voor zaken die dicht tegen de gezondheid aanliggen. Veel antwoorden uit de DNA gezondheidstest hebben bijvoorbeeld ook invloed op het uiterlijk en over je eetpatroon.

Aan de hand van de uitslag krijg je persoonlijk advies over hoe je kunt omgaan met je gezondheid. Misschien moet je je eetpatroon gaan aanpassen of doe je juist aan een sport die niet bij jouw past. Het kan zijn dat je minder vet moet gebruiken of dat je juist de verkeerde medicijnen gebruikt.

Ook kun je informatie krijgen over diabetes, hoge bloeddruk en cholesterol. Het advies die je krijgt is volledig afgestemd op je aanleg en je reactie op voeding en bewegen. Je gaat dus niet dezelfde advies krijgen als je beste vriendin of partner.

Waarom een DNA test?

Waarom zou je een DNA gezondheidstest nemen?

  • Om meer inzicht te krijgen in je persoonlijke gezondheidssituatie
  • Hoe je je levenstijl en gezondheid kunt optimaliseren
  • Informatie over sport, voeding en medicijn
  • Als er een genetische ziekte of aandoening voorkomt in je familie

Jouw DNA wordt onderzocht en vergeleken met de DNA van andere mensen. Er wordt gekeken als er een bepaalde ziekte voorkomt in een doelgroep. Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat jij de ziekte zal krijgen, maar het kan een reden zijn om je levensstijl aan te passen.

Een gezondheidstest heb je niet per se nodig, maar de uitslag geeft wel hele interessante inzichten en data. Vooral mensen die meer achtergrondinformatie willen over hun gezondheid is zo een test een goed idee. Je weet welke sport bij je past, hoe je je voedingspatroon moet aanpassen en welke medicijnen je wel of niet moet gebruiken.

Het kan voor jou een hulpmiddel zijn voor je gezondheid, vooral als je wat meer achtergrondinformatie wilt. Een andere toegevoegde waarde van de gezondheidstest op basis van jouw DNA, is dat het gewoon leuk is om dit soort inzichten te krijgen.

Dus ook voor mensen die nieuwsgierig zijn naar hun gezondheid is het een leuke test om te doen. Het is goed om zeer kritisch te zijn bij je aanmelding voor een DNA gezondheid test. DNA is een privacy gevoelig onderwerp omdat het echt wat kan zeggen over jou en je lichaam. Het mag dus niet zomaar gedeeld worden met anderen zonder je toestemming.