Vaderschapstest

De DNA Vaderschapstest van Vaderschapstest.nu geeft je alle zekerheid die je nodig hebt.

Vaderschapstest.nu

Op vaderschapstest.nu kun je antwoorden vinden op al je vragen als je twijfelt over een verwantschap. Met een vaderschapstest kan er heel nauwkeurig worden bepaald als iemand de vader is van een kind. Je kunt bij vaderschapstest.nu kiezen tussen een test voor  gemoedsrust of een rechtsgeldige test. 

Ontdek meer

Op vaderschapstest.nu kun je antwoorden vinden op al je vragen als je twijfelt over een verwantschap. Er wordt gewerkt met een team van huisartsen en samen beschikken zij over meer dan 60 jaar ervaring. Maar ook in situaties waar de vade niet beschikbaar is of niet aan zo een test wilt meewerken kun je gewoon een vaderschapstest laten aanvragen. In zulke gevallen kan een indirecte vaderschapstest de uitkomst bieden. Zo kan er bijvoorbeeld een test worden gedaan met een broer of een zus, of met een opa en kleinkind. Wil je tijdens je zwangerschap een vaderschapstest doen? Dat is ook mogelijk.

Vaderschapstest uitvoeren

Met een vaderschapstest kan er heel nauwkeurig worden bepaald als iemand de vader is van een kind. Er is een testkit die je kunt bestellen en thuis zelf de test kunt afnemen. Met een testkit neem je zelf met wattenstaafjes heel eenvoudig en pijnloos de DNA-monsters af. Vervolgens vergelijkt het laboratorium je DNA. Komt het DNA profiel niet overeen dan ben je dus niet de vader van het kind. Komen de DNA profielen wel overeen dan is de kans heel groot dat je dus wel de vader bent. Elk kind erft van zijn ouder 50% DNA.

Gemoedsrust of rechtsgeldig

Je kunt bij vaderschapstest.nu kiezen tussen een test voor gemoedsrust of een rechtsgeldige test. Bij een test voor  gemoedsrust mag je dus zelf de  DNA-monsters afnemen. Het kan zijn dat je twijfelt of een tijdje met vragen rondloopt die je een beetje zorgen maakt. Met zo een DNA test krijg je binnen enkele weken een antwoord en hoef je je geen zorgen meer te maken. Bij een rechtsgeldige test moet het resultaat bruikbaar zijn in een rechtszaak. Bij deze test moet een arts of verpleegkundige de DNA-monsters afnemen. In de testkit van de rechtsgeldige test vindt je daarvoor alle informatie en benodigdheden. De verdere testprocedure in het laboratorium is bij beide testen precies hetzelfde. Beide testen zijn dan ook even betrouwbaar

Wil je dus de resultaten gebruiken in de rechtszaak dan moet je voor een rechtsgeldige test kiezen. Bij een rechtsgeldige test is de afname van de DNA-monsters gebonden aan meer voorwaarden. In de testkit van de rechtsgeldige test vindt je daarvoor alle informatie en benodigdheden. De uitslag van een rechtsgeldige vaderschapstest is even betrouwbaar als de uitslag van een gemoedsrusttest.

Een Y-chromosoomtest als vaderschapstest

Met een Y-chromosoom vergelijkingstest kun je testen als er tussen mannen een biologische verwantschap bestaat. Dit kan zijn een oom-neefje of een opa-kleinzoon. Het Y-chromosoom wordt namelijk doorgegeven van vader op zoon en is voor opvolgende generaties vrijwel identiek. Zonen hebben dus dezelfde Y-chromosoom als hun vader. Maar ook andere mannelijke familieleden in de mannelijke lijn hebben dezelfde Y-chromosoom. Met een Y-chromosoomtest heb je dus ook mogelijkheden om het vaderschap vast te stellen, zonder dat de vader mee hoeft te doen aan een vaderschapstest.

Kan ik tijdens de zwangerschap een vaderschapstest doen?

Ja, dat kan. Vanaf de 9e week van je zwangerschap kun je doen aan een prenatale vaderschapstest. Daarvoor wordt er wel bloed van je afgenomen, zo een test kun je dus niet zomaar thuis doen. In het bloed bevindt zich ook het DNA van de ongeboren baby, dat wordt geïsoleerd en vervolgens wordt vergeleken met het DNA van de vermoedelijke vader.

Er zijn veel verschillende redenen waarom u een vaderschapstest kunt laten uitvoeren:

  • Als je twijfelt of je partner de biologische vader van het kind is
  • Als je wilt aantonen dat iemand juist niet de vader is
  • In het geval van voogdij of alimentatie
  • Als je twijfels of je vader wel je biologische vader is

Ook als de vader niet beschikbaar is of niet wil meewerken aan een directe vaderschapstest kun je zo een test gewoon laten uitvoeren. Men spreekt dan van een indirecte vaderschapstest. Zo een test kun je uitvoeren met een broer of zus of een grootouder.

Veel gestelde DNA test vragen

Coming soon

Coming soon