MyHeritage DNA

My Heritage DNA MyHeritage DNA is een website die jou helpt om jouw (verre) familie te vinden door middel van een DNA onderzoek. De technologie op deze website vergelijkt jouw DNA gegevens met dat van andere mensen. Op die manier kunnen ze het identificeren en vergelijken met anderen die jou voor zijn geweest.

De database is dus heel erg groot. Hoe hoger het percentage DNA dat je deelt met een ander persoon, hoe dichterbij een mogelijke familierelatie is. Als je je DNA test bij MyHeritage dan krijg je ook toegang tot andere DNA matches van mensen die eerder een soortgelijke test hebben gedaan.

Gebruikers van alle toonaangevende DNA services krijgen de mogelijkheid om hun DNA gegevens te uploaden naar MyHeritage. Als je dit doet dan wordt de vergelijkingsgroep ook uitgebreider en is de kans groter dat je meer familieleden kunt ontdekken.

Een familiegeschiedenis begint met je familiestamboom. Je begint als eerste met jezelf en dan kun je andere familieleden toevoegen. De website kan jou ook helpen met het bouwen van je familiegeschiedenis. Zij kunnen je overeenkomsten sturen en historische feiten over je voorouders.

Met MyHeritage kunnen bezoekers zoeken naar geboorteregisters, overlijdensberichten, huwelijksakten, bevolkingsregisters en andere genealogische bronnen die meer informatie geven over hun familiegeschiedenis.

De resultaten zijn heel nauwkeurig en kunnen dus meer onthullen over jouw familiegeschiedenis. De plaatsen waar onze voorouders hebben gewoond zijn opgeslagen in onze DNA. Etnische groepen kunnen van dezelfde geografische gebieden komen.

Deze groepen kunnen zich ook hebben vermenigvuldigd en nadien kunnen zij zich verplaatst hebben naar verschillende gebieden. Jouw DNA wordt dus geanalyseerd om te kijken uit welke gebieden je voorouders komen. Er wordt gezocht naar mensen wiens DNA overkomt met dat van jou.

De DNA matches tonen het aantal percentage aan en hoe hoger deze is, hoe groter de kans dat je verwant bent aan iemand. Je kunt in contact komen met nieuwe familieleden en kunt meer weten over je eigen voorouders.

Een MyHeritage DNA test resultaat geeft je inzicht over je geschatte etniciteit. Het laat een verdeling in percentages zien van je voorouderlijk achtergrond, wat hun oorsprong was en uit welke regio ze komen. Ook kan het je mensen laten zien die gedurende vele generaties hebben geleefd in dezelfde plaats.

DNA kits van MyHeritage worden verstuurd over de hele wereld. Zij worden geselecteerd op basis van hun achtergrond als genetisch vertegenwoordiger van hun geografische regio. Hiermee kan MyHeritage veel meer etnische groepen aantonen, het maakt dus niet uit van welke regio je voorouders komen.

De test doen

De MyHeritage DNA kit stelt je in staat om je DNA te testen om meer te weten te komen over je familiegeschiedenis en de oorsprong hiervan. De kit bestaat uit een simpel wangstrijk staafje die je thuis zelf kunt afnemen. Het monstertje doe je vervolgens terug in de verpakking en stuur je het naar MyHeritage. Binnen 3 tot 4 weken ontvang je een uitnodiging om de resultaten online te bekijken.

Zodra het MyHeritage DNA laboratorium jouw DNA monster ontvangt wordt deze doorgestuurd naar het lab. Ervaren laboranten gaan ermee aan de slag. Ze halen jouw DNA uit het monstertje, versterken deze en zetten het om in je biologische informatie. Wanneer DNA is omgezet wordt jouw etniciteit berekend. Hierbij wordt bepaald welke segmenten van je DNA uit welke wereldregio afstamt. Ook wordt het vergeleken met DNA van andere mensen om mogelijke familieleden op te sporen.

In overeenstemming met de industrie-standaard gebruikt MyHeritage de Illumina OmniExpress-24 chip. Deze chip bestaat uit honderdduizenden strategisch gekozen probes en kan zoveel mogelijk genetische variatie verkrijgen en het onderzoek vergemakkelijken. Het laboratorium is CLIA-gecertificeerd, dat geeft aan dat de laboranten van MyHeritage een bepaald kwalificatieniveau hebben bereikt. Het laboratorium draagt ook het CAP predicaat, het hoogst haalbare voor een dergelijk laboratorium in de Verenigde Staten.