iGene

De DNA test van iGene helpt je aan een gezonder levensstijl.

iGene

Het bijzondere aan iGene is dat het bedrjf zich niet alleen beperkt tot een DNA analyse, maar zij maken gebruik van kennis uit de medische wetenschap. Onderga je een DNA gezondheidstest dan worden de resultaten opgeslagen in je eigen iGene paspoort. Deze is heel nauwkeurig en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.  

Ontdek meer

iGene is ontstaan in 2012.  Het is een bedrijf dat samenwerkt met wetenschappers en technici en hun doel is om de beste genetische test te leveren aan de wereld. Deze DNA testen zijn inmiddels in veel Europese landen te verkrijgen. Elk mens heeft het recht om zich te laten informeren over de toestand van zijn gezondheid. Ook moet de optie voor mensen bestaan om meer informatie te krijgen over de achtergrond van hun gezonheid en de mogelijkheden om deze te optimaliseren om zo hun levenskwaliteit te verbeteren. De missie van iGene is dan ook om mensen een gelukkiger en daarbij gezonder leven te leiden door middel van het toepassen van DNA wetenschap. iGene is een onafhankelijk bedrijf die heel zorgvuldig omgaat met jouw persoonlijke informatie en die jou controle geeft over je eigen DNA profiel.

Het bijzondere aan iGene is dat het bedrjf zich niet alleen beperkt tot een DNA analyse, maar zij maken gebruik van kennis uit de medische wetenschap en ook kennis van psychologie. Omdat zij een breed scala hebben aan wetenschappelijke informatie kunnen zij genetische data niet alleen analyseren, maar ook nauwkeurig interpreteren. Je krijgt dus resultaten die uitgebreid zijn uitgelegd.  De wetenschap is steeds beter in staat om aan je DNA te zien voor welke erfelijke aandoeningen je aanleg hebt. Ben je dus iemand die op je levensstijl let dan is zo een test een goede uitkomst voor jou. Ook komen er steeds meer manieren om verschillende aandoeningen te verkleinen. De wetenschap is constant bezig. Door deze informatie te koppelen aan je DNA profiel kun je dus gerichte informatie krijgen op het gebied van voeding, je levensstijl en gezondheid.

iGene paspoort

Onderga je zo een DNA gezondheidstest dan worden de resultaten opgeslagen in je eigen iGene paspoort. Deze is heel nauwkeurig en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus zodra er nieuwe kennis beschikbaar is, kun je daar direct je voordeel mee doen.

De resultaten van je iGene DNA-test krijg je dus uitgebreid gepresenteerd in je iGene paspoort. Ook is er een iGene app, waarmee je op elk moment van de dag in je paspoort kunt kijken en deze kunt raaplegen. Verder kun je het paspoort ook downloaden als pdf-bestand.

Het iGene paspoort bevat verschillende modules, afhankelijk van het type DNA-test dat je hebt gekozen. Wil je een module toevoegen aan je paspoort dan is dat ook mogelijk. Je hoeft hiervoor geen nieuwe DNA test uit te voeren. Welke modules kun je onder andere vinden?  Persoonlijke kenmerken; deze zijn leuke en handige weetjes over jezelf die je misschien nog niet eens wist, bijvoorbeeld gevoelig zijn voor alcohol of caffeine. Een andere module is medicijngevoeligheid. Ben je gevoelig of zelfs allergisch tegen bepaalde soorten medicijnen? Dan kun je dat ook vinden in de module. De apotheker of je huisarts kan je dan andere medicijnen geven die beter bij je passen. Hiermee kunnen medicatiefouten en onnodige bijwerkingen worden voorkomen. Verder is er ook een module voor aandoeningen. Zijn er bepaalde ziektes of aandoeningen in je familie die erfelijk zijn? Je krijgt dan ook inzicht hierover. Je krijgt alleen informatie als het zinvol is om iets te weten over je eigen aanleg.

Hoe werkt een DNA-onderzoek?

Heb je dus interesse om zo een DNA onderzoek doen?  Dat is heel eenvoudig. Van de officiele website kun je een DNA kit bestellen. Deze kit heeft inhoudelijk alles wat je nodig hebt om een monstertje af te leveren. Er zit een buisje in waar je een beetje wangslijmvlies van jezelf moet plaatsen. Het buisje moet je dan terugsturen. Jouw DNA wordt geanalyseerd in een universitair medisch genetisch onderzoekslaboratorium. Na ongeveer 6 weken is je iGene paspoort klaar. Wil je de resultaten ervan bekijken? Dan kun je de iGene applicatie downloaden.

Veel gestelde DNA test vragen

Coming soon

Coming soon