GPS Origins

GPS OriginsWil je weten waar je voorouders vandaan kwamen? Ben je nieuwsgierig naar de geschiedenis van je familie? HomeDNA maakt eenvoudig, thuis genetische testen toegankelijk en betaalbaar. Hun missie is hun klanten machtigen met waardevolle informatie met hun eigen DNA. Het maakt ook niet uit wat voor soort test je zoekt. Wil je meer weten over je voorouders, of er erfelijke ziekten voorkomen in de familie of wil je meer halen uit je gezondheid? HomeDNA biedt de antwoorden die je zoekt. Met HomeDNA krijg je nieuwe inzichten in jezelf, verbeter je de kwaliteit van je leven en leer je nieuwe ontdekkingen over jezelf als persoon en je familie. Het verzamelen van je DNA is heel eenvoudig, gebruik gewoon een wattenstaafje, laat het in een brievenbus vallen en zij zorgen voor de rest. Het laboratoriumteam zal je dan een e-mail sturen wanneer je monster arriveert. Ook wordt je op de hoogte gesteld wanneer de resultaten binnen zijn. Bezorgd over je privégegevens? Dat hoeft niet bij HomeDNA, want als men klaar is met je DNA-monster wordt die vernietigd.

 

Over de GPS origins

Een van de diensten die HomeDNA biedt is GPS origins. Je kunt online op de officiële website een GPS origins set bestellen. Zo een set komt met de nodige instructies. Voor deze test moet je wanguitstrijkjes verzamelen en dan terugsturen. Met behulp van de DNA-monster dat je afgeeft gaat men dit testen in het lab. Het lab van HomeDNA beschikt over meer dan 80.000 unieke genetische markers. Jouw DNA wordt dan gecontroleerd in verschillende genenpools en referentiepopulaties. Je DNA wordt nadien gebruikt om een ​​gedetailleerd rapport te maken over hoe je familie is ontstaan ​​en hoe je eigen DNA in de loop van de tijd is gemigreerd. Dit kan je helpen om vragen over de geschiedenis van je familie te beantwoorden, de oorsprong van bepaalde gezinskenmerken beter te begrijpen en je weet dan ook meer over jezelf. Deze geavanceerde test is zodanig ontworpen dat het zelfs de stad of dorp kan aangeven waar groepen van je voorouders uit verschillende culturen elkaar ontmoetten.

 

Informatie over alle DNA test organisaties en bedrijven:

 

23andme Ancestry Familytree DNA GPS Origins
Living DNA Myheritage Analyse me igene
Mijnlabtest Vitagene De Nutrikliniek DNA-test.nl
Consanguinitas Verilabs Embark DNA info
Afkomst DNA test Gezondheid DNA test Vaderschap DNA test Hond DNA test

 

Voordelen van deze DNA test

Maar waarom zou je zo een test eigenlijk aanvragen? En heeft het ook voordelen voor jezelf?

  • voorouderlijke volgtechniek lokaliseert je genetische genealogie
  • meer dan 1000 referentie populaties
  • pijnloos en eenvoudig afstaan van een DNA monster
  • geaccrediteerd lab met privacy-beschermde service en deskundig personeel
  • resultaten binnen 6 weken

 

Hoe de GPS Origins kit gebruiken

Zodra je de GPS Origins kit uit de online winkel hebt ontvangen, registreer de kit dan op de website. Veeg vervolgens de binnenkant van je wangen schoon met de wattenstaafjes in de set. Zodra je al een monster klaar hebt, gebruik dan de prepaid envelop om ze terug te sturen naar het laboratorium. Daar wordt je DNA vergeleken met behulp van meer dan 80.000 unieke genetische markers in meer dan 1.000 referentiepopulaties en 41 genenpools. Zodra de monsters aankomen in het lab krijg je ook een mail terug. Binnen zes weken kun je al de resultaten krijgen.

Een DNA test kan antwoord geven op verschillende vragen waarmee je misschien al heel lang mee rondloopt. Wil je meer weten over je familiegeschiedenis of je voorouders? Of misschien wil je weten als er nog verre nichten of neven van je in leven zijn. Dit kan allemaal met zo een test. Aanbieders hebben het zelf zo makkelijk gemaakt dat je een monstertje vanuit je huis kunt versturen naar het lab. Je hoeft dus niet zonodig zelf naar het lab te gaan.

Afhankelijk van welk soort test je afneemt kunnen de kosten en procedure weleens verschillen. Maar het is de informatie die je ervoor terugkrijgt zeker waard.  Leren over je afkomst door DNA-testen kan veel onthullen dat je misschien nog niet wist. Het verhaal van je familie zit in je unieke genetische code. Hoewel je familiegeschiedenis al veel informatie over je afkomst bevat, kan sommige informatie van generatie op generatie verloren gaan.