FamilyTree DNA

FamilyTree DNA helpt je met het samenstellen van je afkomst.

FamilyTree DNA

Je kunt een DNA test doen op Family Tree DNA om hiermee  je afkomst te ontdekken en meer informatie te krijgen over je familiegeschiedenis.

Ontdek meer

Wil je meer weten over je achtergrond, van wie je afstamt en uit welk gebied je voorouders oorspronkelijke vandaan kwamen? Dan kun je hiervoor een DNA test doen op Family Tree DNA. Hiermee kun je je afkomst ontdekken en krijg je ook informatie over je familiegeschiedenis. Het is natuurlijk altijd interessant om te weten van wie je afstamt en wat je genetische afkomst is. Je etnische en geografische achtergrond wordt in kaart gebracht en je krijgt meer inzicht in je voorouders. Ontdek je diepste oorsprong uit de oudheid door je DNA te vergelijken met DNA van archeologische opgravingen over het hele Europese continent. Via deze functie krijg je inzicht in hoe je voorouders leefden, overleefden en interacteerden tijdens het verkennen van hun oude migratieroutes.

Afkomst DNA

Wil je meer weten over je voorouders of de geschiedenis van je familie dan kun je een stamboomonderzoek doen. Maar wat als je niet genoeg aan die informatie hebt of je krijgt niet voldoend informatie? Dan kun je een DNA test laten afnemen. Het is zelfs zo gemakkelijk dat je een DNA kit thuis kunt laten bezorgen. De kit komt met instructies die je moet volgen en binnen 5weken kun je een antwoord rerug krijgen. Zo kun je meer leren over je voorouders en je herkomst. Hoe meer jouw DNA overeenkomt met dat van een ander, hoe groter de kans dat jullie familie zijn. Het kan voorkomen dat een van je voorouders zelfs beroemd was of dat je nog een verre nicht of neef hebt die in leven is.

Wat krijg ik met de Family Finder DNA-test?

De kenmerkende Family Finder-test richt zich op autosomaal DNA. Deze test is ontworpen om overeenkomsten te vinden in de enorme DNA-database op al de beschikbare voorouderlijke lijnen binnen de laatste vijf generaties. Family Finder omvat verschillende functies. Er is een kaart functie aanwezig die een gedetailleerde etnische en geografische overzicht biedt van waar onze voorouders vandaan kwamen.

Ten tweede is er een ancient origins tool, deze tool brengt de migratieroutes van onze voorouders in kaart en geeft aan hoeveel je nog hebt van de autosomale DNA. Ten derde is er de family matching tool. Hiermee kunnen gebruikers DNA-overeenkomsten bevestigen en sorteren op moederlijke en vaderlijke lijnen. Ten slotte is er de chromosome browser. Dit is een exclusief hulpmiddel voor het vergelijken van overeenkomende segmenten van DNA (blokken) met je eigen genetische overeenkomsten

Zo een DNA kit kun je online bestellen en het bevat twee flacons, één voor elke wang.  Beide flacons zijn gelabeld met een barcode die de flacons aan je bestelling koppelt. Barcodes worden gescand bij het inchecken en activeren een e-mailmelding aan de eigenaar van de kit dat de monster is ontvangen. De flacon wordt dan naar het lab gestuurd om verwerkt te worden. Het resterende DNA wordt teruggebracht naar de vriezer en opgeslagen voor eventuele toekomstige tests die door de eigenaar van de set worden besteld. De tweede injectieflacon wordt maximaal 25 jaar in een beveiligde ruimte bij kamertemperatuur bewaard en wordt alleen gebruikt in het geval dat DNA uit de eerste injectieflacon niet voldoende kwantiteit of kwaliteit biedt voor een test.

Soms kun je het gevoel krijgen dat je resultaten niet nauwkeurig zijn. Het kan voorkomen dat er geen specifiek land of specifieke populatie te zien is. Family tree DNA maakt gebruik van regionale percentages, omdat DNA regionaal muteert in plaats van over de grenzen van de mens heen. Belangrijk is dat er zorgvuldig wordt omgegaan met jouw DNA. Op FamilyTree DNA is privacy heel belangrijk. Er wordt gebruik gemaakt van industriestandaard beveiligingsprocedures om DNA en andere persoonlijke gegevens verstrekt op te slaan. Daarnaast worden de DNA-testresultaten en monsters zonder namen of andere veel voorkomende identificerende informatie opgeslagen, maar door middel van een codering.

Veel gestelde DNA test vragen

Coming soon

Coming soon