DNA Test Online Vergelijken

Opzoek naar een DNA test voor je afkomst? Een dna test voor het vaderschap of een gezondheidstest gebaseerd op DNA? Tegenwoordig zijn er vele bedrijven die dit aanbieden. Op onze website vergelijken & reviewen we deze partijen.

Beste DNA-Test in 2020

Ontdek wat de beste DNA testen zijn. Op DNAtestvergelijken.com vergelijken wij de verschillende merken en soorten testen, zodat je zelf de beste keuze kan maken om een geschikte DNA test te vinden.

N

DNA Test Afkomst

Benieuwd naar je ware afkomst? Door middel van een DNA test kun jij traceren waar je roots oorspronkelijk vandaan komen.
N

DNA test gezondheid

Heb jij aanleg voor bepaalde ziektes? Waarvoor moet jij extra opletten vanwege je genen? Ontdek het met deze testen.
N

DNA Dieet Test

Ontdek meer over je aanleg, je stofwisseling en alles wat genetisch van invloed heeft op dieeten.
N

Vaderschapstest

Twijfel je of je wel de echte vader bent? Met een dna test weet jij het 100% zeker. Deze test wordt steeds populairder in Nederland.
N

DNA Test Hond

Benieuwd van welk ras je hond echt is? Met deze dna testen heb jij 100% zekerheid.
N

& Meer

Opzoek naar een andere test? Neem contact met ons op. Wij volgen nauwlettend de laatste trends op het gebied van dna onderzoek.

Wij hebben voor jou een vergelijking gemaakt

Overzicht DNA Testen

Hieronder vindt je een overzicht van drie uitgelichte DNA Testen.

MyHeritage DNA Test

MyHeritage biedt de beste DNA test als je meer over je familiegeschiedenis en je gezondheidrisico’s te weten wilt komen.

DNA gezondheidtest

Met een iGene Paspoort krijg je inzicht in je eigen genen én een praktisch persoonlijk leefstijladvies, gebaseerd op jouw DNA-profiel.

DNA Profiel

U kunt nu een uniek DNA profiel van uzelf laten maken. Aan de hand van dit DNA profiel kunnen mensen op een unieke wijze geïdentificeerd worden

Over DNA Test

Het woord DNA betekent  staat voor Deoxyribo Nucleic Acid. Mensen zowel dieren bezitten over DNA. Een ieder bezit over DNA waarin al onze menselijke kenmerken zitten. In ons lichaam bevinden zich wel 40 miljard cellen. In al deze cellen kun je moleculen vinden. Moleculen bevinden zich in de kern van de cel. In de kern van de cel zit onze DNA opgeslagen. Je kunt het dan ook niet met het blote oog zien. DNA bevindt zich in je speeksel, je bloed en ook in je haren.  DNA is dus heel uniek en het komt zelden voor dat twee mensen dezelfde DNA hebben. DNA bepaalt de bouw, afbraak en onderhoud van cellen in het lichaam. Het is de bouwstof van het leven en alle levende organismen beschikken dus over hun eigen DNA. Dus niet alleen mensen en dieren, maar ook planten,  virussen en zelfs bacteriën.

Het testen van DNA

Het uitvoeren van een DNA test wordt ook wel DNA testing genoemd. Maar wat is DNA testing? Bij het uitvoeren van een DNA test is men soms opzoek naar iemand of juist om anderen uit te sluiten van een bepaald onderzoek. Mensen die opzoek zijn naar hun biologische ouders of familie ondergaan vaak een DNA test. Maar ook de politie gebruikt weleens een DNA test als ze opzoek zijn naar de dader van een misdrijf. DNA kan ook erfelijke ziektes aangeven. Er zijn zelfs bepaalde ziektes en aandoeningen die erfelijk zijn bepaald. Soms kan het een generatie in de familie overslaan, maar meestal zijn er wel een of meerdere leden in de familie die er te maken mee krijgen.

Afkomst DNA

Wil je meer weten over je voorouders of de geschiedenis van je familie dan kun je een stamboomonderzoek doen. In het archief kun je je familienaam doorgeven en je krijgt de geschiedenis van je familie te zien. Maar wist je dat je ook je afkomst kan onderzoeken door middel van een DNA test? Zo kun je meer leren over je voorouders en je herkomst. Een DNA test afkomst kun je ook online testen. Er zijn hiervoor verschillende websites. Hoe meer jouw DNA overeenkomt met dat van een ander, hoe groter de kans dat jullie familie zijn. Een DNA onderzoek kan dus laten zien waar jouw voorouders vandaan zijn gekomen.

DNA test online

Een DNA test kan antwoord geven op vele vragen, waar u misschien al heel lang mee rondloopt. De DNA test kosten kunnen verschillend uiteenlopen. Het hangt er ook vanaf wat voor soort DNA test je wilt doen. Het is dus belangrijk dat je weet wat voor soort test je wilt laten uitvoeren. Er zijn verschillende testen zoals: broer-zus test, een vaderschapstest of familierelatie testen. De prijzen hiervan kunnen dus verschillen. Loop je dus rond met de vraag of je verwant bent aan een ander persoon of heb je enkele twijfels? Neem dan een DNA test. De DNA test neemt al je onzekerheid weg, dus de test kosten zijn het meer dan waard.

Ook kun je een DNA test online laten uitvoeren. Je kunt op een anonieme wijze antwoord krijgen op je vraag of vragen waarmee je al jaren rondloopt. Je hoeft dus niet helemaal meer naar je huisarts te gaan. Op het internet zijn er verschillende DNA tests verkrijgbaar. Maak altijd een vergelijking tussen de tests en ook de website. Het is belangrijk dat je de test laat uitvoeren op een betrouwbare website. Je geeft namelijk persoonlijke informatie door.

Kosten DNA test

Wat kost een DNA test? Dat is misschien de eerste gedachte die in je opkomt voordat je zo een test wilt uitvoeren. De prijzen van DNA test kosten kunnen ook  verschillen van elkaar. Dit heeft verschillende oorzaken. Kijk hier dus ook zeker naar bij het maken van een vergelijking. Uiteraard hangt ook het soort DNA test dat jij doet af van de prijs. Kijk ten slotte ook vooral naar de ervaringen van anderen met de betreffende DNA test. Op deze manier weet jij of het werkt, of het makkelijk is en of de verhouding tussen prijs en kwaliteit goed is.

Er zijn verschillende DNA tests en deze bepalen mede de prijs. Wil je een DNA-test die zich richt op gezondheid? Dan ontvang je informatie over jouw persoonlijke risico op bepaalde erfelijke aandoeningen, op basis van jouw genen. Sommige tests geven ook informatie voor een gezonde leefstijl op basis van je genen. Zo een tests kost gemiddeld iets meer dan € 1.000.

Een andere test is de DNA-test die zich richt op het vaderschap. Met een vaderschapstest kan worden vastgesteld of iemand de vader van een kind is. Naast de vaderschapstest bestaan er ook moederschapstesten, broer-zustesten en grootoudertesten. Een vaderschapstest kun je krijgen vanaf ongeveer € 185.

Met een DNA-test die zich richt op afkomst, kun je een indicatie krijgen van de regio waar je voorouders vandaan komen. Dit type DNA-test is doorgaans goedkoper in vergelijking met andere tests. Meestal kost zo’n DNA-test tussen de  €50 en de €200.

DNA test kit

Tegenwoordig kun je zelfs voor thuis een eigen DNA test-kit kopen. Met een DNA-kit kun je thuis zelf je resultaten nagaan. Je krijgt inzicht in je genetische aspecten en meer achtergrondinformatie. Per eigenschap krijg je een uitgebreid rapport met daarin jouw DNA-uitslag, relevante achtergrondinformatie en wat je met deze informatie kunt doen om bijvoorbeeld  jouw levensstijl te optimaliseren. Belangrijk is dat je weet dat niet elke DNA kit hetzelfde is. Er zijn namelijk verschillende tests die je kunt nemen met de juiste DNA kit en er zijn ook verschillende fabrikanten die deze kits op de markt brengen. Er zijn kits voor het testen van etnische afkomst, kits die zich richten op gezondheid en kits die zich richten op verwantschap.

Je kunt dus thuis, online of in een lab DNA tests afnemen. Tenslotte is het goed om te controleren of de aanbieders goede privacyrichtlijnen hanteren. Zij gaan namelijk om met gevoelige informatie. Ga daarom goed na of een aanbieder jouw DNA-gegevens niet voor andere doeleinden gebruikt dan jij zelf wilt. Is de prijs van een test heel erg goedkoop dan is het belangrijk om hierop te letten. De aanbieder van een DNA-test moet  jouw DNA-gegevens goed en anoniem bewaren en deze informatie niet zomaar met buitenstaanders delen.

Contact

24/7 service. Direct antwoord op je vragen.

Neem contact op

info@dnatestvergelijken.com

Ontvang snel reactie