DNA Test Hond

Is jouw hond 100% een echte rashond? Kom er achter met de DNA test speciaal voor honden.

Honden DNA Test

Alle levende wezens beschikken over DNA. Ook honden hebben dus hun eigen DNA. Heb je dus altijd al willen weten wat de genetische herkomst is van je huisdier? Dan kun je eenvoudig een honden DNA test afnemen bij je trouwe viervoeter. Het afnemen van een DNA test voor een hond lijkt misschien op een dure en tijdrovende activiteit. Maar dit is niet het geval. Zo een speciale test kun je kopen bij een dierenshop. Binnen enkele minuten kun je zo een test afnemen om meer te weten over de voorouders van je hond. Maar waarom zou iemand een DNA test van hun hond willen afnemen? Het afnemen van een DNA test bij een hond brengt een belangrijk voordeel met zich mee. Als je een DNA test afneemt van je hond krijg je meer inzicht in de achtergrond van je hond. Met zo een test kun je dus achterhalen wat de herkomst van je hond is. de informatie de je krijgt aan de hand van de DNA test kun je vervolgens gebruiken om je hond beter te leren kennen. Maar je kunt het ook gebruiken om je hond gezonder te laten eten of zelfs om beter te trainen. De test is dus niet nutteloos of een tijdrovende activiteit.

Kennis over de ras samenstelling van een hond biedt verschillende voordelen. Je kunt een betere en doelgerichte gedragstraining aanleren aan je hond. Je kunt hem de juiste voeding toedienen. Kies door middel van de DNA test de juiste oefeningen en trainingen die bij je hond passen en het helpt jou om je  hond beter te leren begrijpen.

Het nut van testen

Wat is het nut om de DNA van je hond te testen? Het kan soms ook voorkomen dat je hond een ziekte heeft of erfelijke aandoening. Zo een onderzoek van de hond begint met een vraaggesprek waarin de eigenaar gevraagd wordt of de hond symptomen heeft van (erfelijke) ziektes. Vervolgens wordt de hond lichamelijk (klinisch) door de dierenarts onderzocht. Hierna volgen er aanvullende onderzoeken, zoals röntgenfoto’s van de poten of een echo van het hart. Met behulp van deze medische testen kunnen ouderdieren worden gescreend op bepaalde erfelijke aandoeningen. Zo een test is handig, vooral op momenten dat je hond plotseling heel erg ziek wordt en je niet weet wat er met hem aan de hand is. Met een DNA test kan worden vastgesteld of de hond op dat moment vrij is van of lijdt aan een erfelijke aandoening. Het is een momentopname, wat betekent dat op een later moment bij de hond alsnog sommige erfelijke aandoeningen tot uiting kunnen komen.

Beste Opties

Jane Saunders

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Jenny Doe

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Jeff Broderson

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

DNA-testen worden gebruikt om te bepalen of sprake is van een genetische afwijking bij de hond. Een hond kan vrij, drager of lijder zijn van een genetische afwijking. Dit is handig als je hond op een later stadium puppies kan krijgen. Zo weet de dierenarts ook wat voor soort medicijnen hij moet voorschrijven aan je huisdier.

Een hond die vrij is, heeft de genetische afwijking niet en kan de erfelijke ziekte ook niet krijgen. Een hond die drager is, heeft één gezond en één ziek gen. Hij kan de erfelijke ziekte zelf niet krijgen, maar kan deze genetische afwijking wel doorgeven aan zijn nakomelingen. Een hond die lijder is, heeft twee zieke genen en zal de erfelijke ziekte vroeg of laat zelf kunnen krijgen. Fokhonden dienen te worden onderzocht of gescreend voor erfelijke aandoeningen.  Door de fokhonden van tevoren te laten testen, kan de fokker een betere keuze maken voor een geschikte fokcombinatie. Door verstandig om te gaan met de resultaten van de medische en DNA-testen bij de ouderdieren kan worden voorkomen dat erfelijke aandoeningen worden doorgegeven aan of kunnen ontstaan bij de pups.

Wanneer je dus besluit om een (ras)hond te kopen, is het aan te raden de fokker te vragen naar de resultaten van de medische en DNA-testen van de hond zijn ouders. Vooral als je een pup gaat kopen. Een fokker dient in ieder geval de ouderdieren getest te hebben, vooral als een bepaald ras honden voorkomende erfelijke aandoeningen hebben. Wanneer de fokker de ouderdieren niet heeft laten testen of de resultaten van de testen niet kan  tonen, dan is het verstandig op zoek te gaan naar een fokker die dat wel kan.

Ga je dus een puppy of hond overkopen van iemand anders dan is het verstandig om te vragen naar de DNA resultaten. Aan de hand hiervan weet je of je hond erfelijke ziektes kan krijgen. Ook kun je met de resultaten de juiste voeding geven aan je hond. Verder helpen de resultaten je om het gedrag van je hond beter te kunnen begrijpen. Aan de hand hiervan kun je ook de juiste oefeningen en trainingen met je hond doen. Bepaalde rassen worden ook geassocieerd met een bepaalde karaktereigenschap, temperament of bekwaamheid. Zo een test heeft dus verschillende voordelen voor zowel de hond als zijn eigenaar.

 

 

Better Health Care is Our Mission

24/7 service. Same Day Appointments are Available.

(344) 532-2352

info@divicare.com

1235 Divi St. #100, San Francisco, CA