DNA Test Afkomst

Benieuwd naar je afkomst? Is er ooit iemand vreemdgegaan in je familie? Of komen je over-over groot ouders uit een ander wereld deel? Kom er achter met de DNA test afkomst.

Afkomst DNA Test

Een DNA afkomst test wordt uitgevoerd om te achterhalen waar jouw voorouders vandaan komen. Met een DNA test voorouders kun je erachter komen of er nog afstammelingen zijn. Het kan dus dat je verre achterneven of – nichten hebt die je niet eens kent. De unieke code van jouw DNA kun je vergelijken met de DNA code van andere mensen. Hoe meer overeenkomsten er zijn, hoe groter de kans dat je een verwant bent van deze persoon. Omdat er een heleboel mensen jou voor zijn geweest is de database ook groter. Op die manier kunnen er patronen worden ontdekt. Veel mensen met de overeenkomstige DNA wonen bij elkaar. Dat komt omdat groepen van mensen samenwonen en kinderen krijgen. Maar er vind ook migratie plaats. Jouw verre achterneven kunnen dus in een geheel ander land wonen.

Bij een DNA test afkomst voorouders wordt jouw DNA vergeleken met dat van andere groepen mensen. Er kan dus een match ontstaan. Als dat het geval is, betekent dit dat je een grote kans hebt dat jouw voorouders daar vandaan komen. Praktisch is het geteste materiaal veelal van je wangslijmvlies. Omdat iedereen 50% van beide ouders erft, zal het kunnen voorkomen dat een voorouder uit een ander land materiaal heeft overgedragen waarvan uiteindelijk in een klein percentage in jouw DNA terug te vinden is. Met zo een DNA test kan dus aangegeven worden als deze overeenkomstig is met DNA van mensen uit andere landen. Door naar dit DNA te kijken kun je overeenkomsten vinden met verre voorouders. Dit gaat zo ver terug dat je kunt kijken naar de migratie routes die de eerste groepen mensen vanuit  over de hele wereld hebben afgelegd.

Beste Opties

Jane Saunders

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Jenny Doe

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Jeff Broderson

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Zo een DNA test kun je zelfs online laten uitvoeren. Aanbieders van DNA testen  zijn gericht op het achterhalen van etniciteit. Wat zijn dus de voordelen van zo een DNA test?

  • het geeft inzicht in afkomst en mogelijke risico’s
  • je krijgt een duidelijk beeld van waar de DNA technologie toe in staat is
  • het is mogelijk om verre familieleden te vinden
  • je kan je eigen stamboom bouwen ( MyHeritage / Ancestry)
  • je kanduizenden jaren terug kijken.

De ervaringen van mensen met DNA tests kunnen verschillen. Sommige mensen hebben al een beeld van waar hun voorouders komen. Deze zijn in lijn met hun stamboom. Maar voor sommigen is het weer een verbazing als ze zien uit welke regio hun voorouders komen. Toch is dit een hele informatieve test, vooral als je weinig weet van je familie.

Er zijn 3 soorten DNA tests. Een DNA test etnische afkomst blijkt heel populair te zijn. Veel mensen zijn dan ook verrast met de resultaten, omdat je soms niet eens weet dat je tot een bepaalde etnische groep behoort. Alle aanbieders werken in de basis met de autosomale test. Daarnaast bieden enkele websites tests aan waarmee je in feite duizenden jaren terug kunt kijken. Sommige DNA test websites bieden naast het standaard herkomst onderzoek vaak nog veel meer aan. Zo kun je soms kiezen voor een gezondheid test of een dieet test. Bij deze testen kunnen ze bijvoorbeeld wat zeggen over de achtergrond van jouw gezondheid en je zelf advies geven voor een andere levensstijl. Ook zijn er testen die jouw aanleg voor bepaalde ziektes in kaart brengen.

De autosomale DNA test kan voor veel mensen een beetje een teleurstelling zijn als ze er achter komen dat deze niet veel verder teruggaat dan de stamboom die ze al hebben samengesteld. Van je betovergrootouders bezit je nog maar ongeveer 6% van hun DNA. Dus als je nog maar een paar generaties verder terug gaat worden de onderzoeksresultaten al snel minder betrouwbaar. En het is juist leuk om te weten wat je nog niet precies wist. Een DNA test Nederland afkomst is natuurlijk ook mogelijk om te nemen. Het kan in sommige gevallen voorkomen dat je resultaten ontvangt die je niet van tevoren had verwacht. Het kan voorkomen dat je verwant bent aan iemand van wie je dat helemaal niet had gedacht. Het kan ook voorkomen dat je familielijn er heel anders uitziet dan je had verwacht. Misschien blijken je gegevens aan een hele andere regio gekoppeld te worden dan aan de regio waar je vandaan denkt te komen.

Als je een DNA test doet is het belangrijk dat de aanbieders zorgvuldig omgaan met jouw privacy gegevens. DNA is namelijk een zeer persoonlijk stukje code. Het mag niet gedeeld worden met anderen, zonder jouw toestemming. Ga daarom goed na of een aanbieder jouw DNA-gegevens niet voor andere doeleinden gebruikt dan jij zelf wilt. Is de prijs van een test heel erg goedkoop dan is het belangrijk om hierop te letten. De aanbieder van een DNA-test moet  jouw DNA-gegevens goed en anoniem bewaren en deze informatie niet zomaar met buitenstaanders delen. Neem dus niet zomaar een DNA test online, ga hiervoor liever naar je huisarts of naar het lab.

 

Better Health Care is Our Mission

24/7 service. Same Day Appointments are Available.

(344) 532-2352

info@divicare.com

1235 Divi St. #100, San Francisco, CA