DNA Health Test

Heb jij aanleg voor bepaalde ziektes? Wat zegt jouw DNA over je sport potentie? Kom erachter met deze DNA tests.

Gezondheid DNA test

De DNA gezondheidstest wordt steeds populairder. Iedereen wilt gezond blijven. Maar gezondheid is niet vanzelfsprekend voor een ieder. Denk aan je leeftstijl of het gebruik van bepaalde medicijnen. Daarnaast spelen erfelijkheidsfactoren ook een belangrijke rol bij het ontstaan van bepaalde ziekten. Meer inzicht in je persoonlijke gezondheidssituatie draagt bij aan het behouden van een goede gezondheid.. De uitslag van zo een test wordt soms gecombineerd met de uitslag van een uitgebreide vragenlijst. Met de uitslag van de gezondheidstests kun je kijken of je aanleg hebt voor bepaalde vormen van fitness en sport ziekten  en of j op bepaalde vlakken je levensstijl kan aanpassen. Daarnaast kun je ermee ontdekken of je aanleg hebt voor bepaalde ziektes en aandoeningen.

DNA is een genetische code die bepaalt hoe de cellen in ons lichaam zich gaan vormen. Deze cellen leiden uiteindelijk tot wie je bent. Ze bepalen bijvoorbeeld de kleur van je ogen. Daarnaast is DNA ook een voorspeller voor bepaalde ziektes en intolerantie. Dit zijn enkele redenen waarom steeds meer bedrijven zich richten op de analyse hiervan. Met een gezondheidstest weet je of je een tekort hebt an bepaalde vitamine’s of als je juist gevoelig bent voor bepaalde medicijnen. Ook weet je wat voor soort sport past bij jouw DNA. Verder weet je of er erfelijke ziektes voorkomen in je familie. De testen geven daarnaast vaak een indicatie voor zaken die dicht tegen de gezondheid aanliggen. Veel antwoorden uit de DNA gezondheidstest hebben bijvoorbeeld ook invloed op het uiterlijk en over je eetpatroon.

Aan de hand van de uitlslag krijg je persoonlijk aadvies over hoe je kunt omgaan met je gezondheid. De hoeveelheid die je eet en drink, hoe je aan sport of beweging kunt doen, de vet-samenstelling van je voeding en de hoeveelheid vezels. Daarnaast krijg je, indien nodig, advies over het voorkomen van hoge bloeddruk, botontkalking, diabetes en cholesterol.

Het advies is volledig afgestemd op uw aanleg en uw reactie op voeding en bewegen.

Beste Opties

Jane Saunders

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Jenny Doe

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Jeff Broderson

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Waarom een gezondheid DNA test?

Waarom zou je een DNA gezondheidstest nemen?

  • Jekrijgt inzicht in je persoonlijke gezondheidssituatie
  • Je weet wat in de toekomst je gezondheidsrisico’s zijn
  • Ook krijg je advies op maat hoe je met je gezondheid aan de slag kunt gaan

DNA  gezondheidstests werken min of meer het zelfde als de DNA afkomst onderzoeken. Jouw DNA wordt onderzocht en vergeleken met de DNA van andere mensen. Men kijkt of er dan binnen een bepaalde groep veel voorkomende ziektes zijn. Natuurlijk is het geen garantie dat je deze ziekte kan krijgen, maar het kan een reden zijn om jouw levenssstijl of eetgewoonten aan te passen. Een gezondheidstest heb je niet perse nodig, maar de uitslag geeft wel hele interessante inzichten en data. Het kan voor jou een hulpmiddel zijn voor je gezondheid, vooral als je wat meer achtergrondinformatie wilt. Dat kan zijn om meer uit sport te halen, gezonder te gaan leven of af te vallen. Een andere toegevoegde waarde van de gezondheidstest op basis van jouw DNA, is dat het gewoon leuk is om dit soort inzichten te krijgen. Dus ook voor mensen die nieuwsgierig zijn naar hun gezondheid is het een leuke test om te doen.

Voeding en DNA

Voeding beïnvloedt ons DNA doordat voedingsstoffen als kleine deeltjes worden opgenomen in onze cellen. In de cel gaan deze deeltjes een interactie aan met eiwitten. De eiwitten zijn van invloed op onze genen. Voeding beïnvloedt dus de cellen en processen die de genen reguleren. Ons eten veroorzaakt niet direct verandering aan onze DNA. Het verandert enkel de processen binnen een cel. Dit kan het functioneren van de cel en daarmee verschillende organen beïnvloeden. Hoe het DNA precies reageert op voedingsstoffen hangt af van wat we eten, de hoeveelheid en hoe vaak we eten. Consumeer je veel voeding dan worden de overtollige voedingsstoffen omgezet in vet en onder je huid opgeslagen. Hoe snel dit gaat, verschilt per persoon. De hormonen zijn ook van invloed hierop . Bepaalde genetische variaties zorgen voor een slechte balans van de hormonen. Hierdoor wordt voedsel inname niet gecontroleerd en ontstaat er geen verzadigd gevoel, je blijft dus eten.

Wat vaak voorkomt is dat mensen een DNA gezondheidstest laten uitvoeren in combinaite met een afkomstonderzoek. Ze willen weten of hun voorouders bepaalde ziekten hebben die erfelijk zijn. Een DNA test kan achterhalen of je drager bent van een gen dat ervoor zorgt dat je bepaalde vitaminen minder in je lichaam hebt. Dan is het bijvoorbeeld extra belangrijk om voldoende van deze vitaminen binnen te krijgen.

Het is goed om zeer kritisch te zijn bij je aanmelding voor een DNA gezondheid test. DNA is een privacy gevoelig onderwerp omdat het echt wat kan zeggen over jou en je lichaam. Je weet ook niet waar je gegevens in de toekomst kunnen belanden. Zorg dus ervoor dat je een test laat afnemen in het lab of bij je huisdokter. Wil je het online afnemen? Zorg dan ervoor dat men je privacy beschermd.

 

 

Better Health Care is Our Mission

24/7 service. Same Day Appointments are Available.

(344) 532-2352

info@divicare.com

1235 Divi St. #100, San Francisco, CA