DNA Dieet

hetdnadieetDNA is het materiaal waarin de erfelijke informatie van een organisme is vastgelegd. Elk levend wezen bezit over zijn eigen unieke DNA. Dit is te vinden in je haren, je bloed en je speeksel. Met DNA kun je een heleboel doen. Denk maar aan het zoeken van informatie over je voorouders, je familiegeschiedenis of het zoeken naar verwanten die je niet kent.

DNA bestaat uit twee strengen van nucleotiden die in de vorm van een dubbele helix om elkaar heen zijn gedraaid. De nucleotiden volgorde van DNA kan worden gekopieerd in een ander materiaal, RNA. Een stuk DNA dat vertaald kan worden in een eiwit, wordt een gen genoemd. Een enkel DNA-molecuul heet een chromosoom. De verzameling van alle chromosomen samen heet een genoom. Zodra een cel zich gaat vermenigvuldigen wordt je DNA gekopieerd.

DNA en dieet

DNA en gezondheid gaan hand in hand. Je vraagt je misschien af hoe dat kan? Aan de hand van je DNA kun je namelijk meer inzicht krijgen over je gezondheid. Er bestaat zelfs een DNA dieet. Wat is een DNA dieet? Het DNA dieet vertelt je hoe je je levensstijl kan aanpassen. Wat je het best kunt eten en hoe je het best kunt bewegen. Ook laat het je zien hoe je lichaam reageert op bepaalde voedingsstoffen.

Met al deze informatie kan er dus een dieet worden opgesteld die speciaal voor jouw lichaam is bestemd. Daarnaast geeft de test informatie over je genetische aanleg voor verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten, cholesterol en hoge bloeddruk. Het DNA Dieet is voor iedereen. Het helpt je om het juiste dieet te volgen en doelgerichter en gezonder te leven.

Sporten

Naast een gezonde voeding is sporten ook erg belangrijk. Bij een DNA dieet gaat men ook kijken welke sport het beste past bij je lichaam. Sporten is bewegen en dat is een van de belangrijke onderdelen van een dieet. Soms kun je zoveel sporten als je wilt maar het lukt je moeilijk om het gewenste resultaat te krijgen. Met een nauwkeurige DNA-uitslag en een op maat gemaakt trainingsschema kun je betere resultaten behalen. Door meer te gaan bewegen kun je ook enkele risico factoren verminderen zoals hart- en vaatziekten.

De voordelen van bewegen:

  • Een sterkere immuunsysteem
  • Minder kans op depressie
  • Meer zelfvertrouwen
  • Goede slaapritme
  • Vetverbranding

Gezonder leven

Het DNA Dieet geeft inzicht in hoe je het beste kan eten, bewegen en ook je leefstijl kan aanpassen. Dagelijks zijn wij bezig met ons lichaam. We zetten verschillende voedingsmiddelen in ons lichaam. Het beste kun je dit doen met een DNA test. Zo weet je dat je ook de juiste voedingsmiddelen in je lichaam zet. Je  DNA dieet beschikt over de juiste training en planning.

Aan de hand van je genetisch rapport stellen specialisten een op maat gesneden dieet samen. Een gezonder lichaam begint met de juiste voeding. Naar aanleiding van de resultaten uit de test kan worden ingeschat hoe je lichaam reageert op verschillende voedingsstoffen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat ieder persoon anders reageert op voeding.

Wat voor de een gezond is, kan dit voor de ander juist niet zijn. Al deze informatie ligt verborgen in ons DNA. Met de inzichten van een specialistische DNA onderzoek kun je de oorzaken hiervan blootleggen. Zo kom je erachter waarom jouw lichaam anders reageert op een bepaald voedingsstof in vergelijking met een ander en hoe je dus gezonder kunt even. Met de resultaten uit je DNA test kan er een op maat gesneden dieet voor jou worden samengesteld. Ook krijg je een op maat gesneden beweegprogramma die helemaal op jou is afgestemd.