DNA dieet Test

Heb jij aanleg voor bepaalde ziektes? Wat zegt jouw DNA over je sport potentie? Kom erachter met deze DNA tests.

Dieet DNA test

 

DNA is het materiaal waarin de erfelijke informatie van een organisme is vastgelegd. DNA staat voor deoxyribonucleid acid. Elk levend wezen bezit over zijn eigen unieke DNA. DNA is te vinden in je haren, je bloed en je speeksel. Met DNA kun je een heleboel doen. Denk maar aan het zoeken van informatie over je voorouders, je familiegeschiedenis of het zoeken naar verwanten die je niet kent. DNA bestaat uit twee strengen van nucleotiden die in de vorm van een dubbele helix om elkaar heen zijn gedraaid. De nucleotidenvolgorde van DNA kan worden gekopieerd in een ander materiaal, RNA. Een stuk DNA dat vertaald kan worden in een eiwit, wordt een gen genoemd. Een enkel DNA-molecuul heet een chromosoom. De verzameling van alle chromosomen samen heet een genoom. Zodra een cel zich gaat vermenigvuldigen wordt je DNA gekopieerd.

DNA en dieet

DNA en gezondheid gaan hand in hand. Je vraagt je misschien af hoe dat kan? Aan de hand van je DNA kun je namelijk meer inzicht krijgen over je gezondheid. Er bestaat zelfs een DNA dieet. Wat is een DNA dieet? Het DNA dieet vertelt je hoe je je levensstijl kan aanpassen. Wat je het best kunt eten en hoe je het best kunt bewegen. Ook laat het je zien hoe je lichaam reageert op bepaalde voedingsstoffen. Met al deze informatie kan er dus een dieet worden opgsteld die speciaal voor jouw lichaam is bestemd. Daarnaast geeft de test informatie over je genetische aanleg voor verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten, cholesterol en hoge bloeddruk. Het DNA Dieet is voor iedereen. Het helpt je om het juiste dieet te volgen en doelgerichter en gezonder te leven.

Sporten

Naast een gezonde voeding is sporten ook erg belangrijk. Bij een DNA dieet gaat men ook kijken welke sport het beste past bij je lichaam. Sporten is bewegen en dat is een van de belangrijke onderdelen van een dieet. Soms kun je zoveel sporten als je wilt maar het lukt je moeilijk om het gewenste resultaat te krijgen. Met een nauwkeurige DNA-uitslag en een op maat gemaakt trainingsschema kun je betere resultaten behalen. Door meer te gaan bewegen kun je ook enkele risico factoren verminderen zoals hart- en vaatziekten.

Voordelen van bewegen

  • Een sterkere immuunsysteem
  • Minder kans op depressie
  • Meer zelfvertrouwen
  • Goede slaapritme
  • Vetverbranding

 

 

Gezonder leven

Het DNA Dieet geeft inzicht in hoe je het beste kan eten, bewegen en ook je leefstijl kan aanpassen. Dagelijks zijn wij bezig met ons lichaam. We zetten verschillende voedingsmiddelen in ons lichaam. Het beste kun je dit doen met een DNA test. Zo weet je dat je ook de juiste voedingsmiddelen in je lichaam zet. Je  DNA dieet beschikt over de juiste trainning en planning.  Aan de hand van je genetisch rapport stellen specialisten een op maat gesneden dieet samen. Een gezonder lichaam begint met de juiste voeding. Naar aanleiding van de resultaten uit de test kan worden ingeschat hoe je lichaam reageert op verschillende voedingsstoffen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat ieder persoon anders reageert op voeding. Wat voor de een gezond is, kan dit voor de ander juist niet zijn. Al deze informatie ligt verborgen in ons DNA. Met de inzichten van een specialistische DNA onderzoek kun je de oorzaken hiervan blootleggen. Zo kom je erachter waarom jouw lichaam anders reageert op een bepaald voedingsstof in vergelijking met een ander en hoe je dus gezonder kunt even. Met de resultaten uit je DNA test kan er een op maat gesneden dieet voor jou worden samengesteld. Ook krijg je een op maat gesneden beweegprogramma die helemaal op jou is afgestemd.

Beste Opties

Jane Saunders

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Jenny Doe

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Jeff Broderson

Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis. In faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Curae donec velit neque porttitor lectus nibh.

Waarom een gezondheid DNA test?

Waarom zou je een DNA gezondheidstest nemen?

  • Jekrijgt inzicht in je persoonlijke gezondheidssituatie
  • Je weet wat in de toekomst je gezondheidsrisico’s zijn
  • Ook krijg je advies op maat hoe je met je gezondheid aan de slag kunt gaan

DNA  gezondheidstests werken min of meer het zelfde als de DNA afkomst onderzoeken. Jouw DNA wordt onderzocht en vergeleken met de DNA van andere mensen. Men kijkt of er dan binnen een bepaalde groep veel voorkomende ziektes zijn. Natuurlijk is het geen garantie dat je deze ziekte kan krijgen, maar het kan een reden zijn om jouw levenssstijl of eetgewoonten aan te passen. Een gezondheidstest heb je niet perse nodig, maar de uitslag geeft wel hele interessante inzichten en data. Het kan voor jou een hulpmiddel zijn voor je gezondheid, vooral als je wat meer achtergrondinformatie wilt. Dat kan zijn om meer uit sport te halen, gezonder te gaan leven of af te vallen. Een andere toegevoegde waarde van de gezondheidstest op basis van jouw DNA, is dat het gewoon leuk is om dit soort inzichten te krijgen. Dus ook voor mensen die nieuwsgierig zijn naar hun gezondheid is het een leuke test om te doen.

Voeding en DNA

Voeding beïnvloedt ons DNA doordat voedingsstoffen als kleine deeltjes worden opgenomen in onze cellen. In de cel gaan deze deeltjes een interactie aan met eiwitten. De eiwitten zijn van invloed op onze genen. Voeding beïnvloedt dus de cellen en processen die de genen reguleren. Ons eten veroorzaakt niet direct verandering aan onze DNA. Het verandert enkel de processen binnen een cel. Dit kan het functioneren van de cel en daarmee verschillende organen beïnvloeden. Hoe het DNA precies reageert op voedingsstoffen hangt af van wat we eten, de hoeveelheid en hoe vaak we eten. Consumeer je veel voeding dan worden de overtollige voedingsstoffen omgezet in vet en onder je huid opgeslagen. Hoe snel dit gaat, verschilt per persoon. De hormonen zijn ook van invloed hierop . Bepaalde genetische variaties zorgen voor een slechte balans van de hormonen. Hierdoor wordt voedsel inname niet gecontroleerd en ontstaat er geen verzadigd gevoel, je blijft dus eten.

Wat vaak voorkomt is dat mensen een DNA gezondheidstest laten uitvoeren in combinaite met een afkomstonderzoek. Ze willen weten of hun voorouders bepaalde ziekten hebben die erfelijk zijn. Een DNA test kan achterhalen of je drager bent van een gen dat ervoor zorgt dat je bepaalde vitaminen minder in je lichaam hebt. Dan is het bijvoorbeeld extra belangrijk om voldoende van deze vitaminen binnen te krijgen.

Het is goed om zeer kritisch te zijn bij je aanmelding voor een DNA gezondheid test. DNA is een privacy gevoelig onderwerp omdat het echt wat kan zeggen over jou en je lichaam. Je weet ook niet waar je gegevens in de toekomst kunnen belanden. Zorg dus ervoor dat je een test laat afnemen in het lab of bij je huisdokter. Wil je het online afnemen? Zorg dan ervoor dat men je privacy beschermd.

 

 

Better Health Care is Our Mission

24/7 service. Same Day Appointments are Available.

(344) 532-2352

info@divicare.com

1235 Divi St. #100, San Francisco, CA