Ancestry

De DNA test van Ancestry helpt je om meer over je voorouders te weten te komen.

Ancestry

 Ancestry.com is een van de grootste particuliere online genealogiedatabases die gebruikers de gelegenheid biedt om virtuele stambomen te maken van hun familie.

Ontdek meer

Een ieder bezit over DNA waarin al onze menselijke kenmerken zitten. In een menselijk lichaam bevinden zich wel 40 miljard cellen. In al deze cellen kun je moleculen vinden. Moleculen bevinden zich in de kern van de cel. DNA zit dus opgeslagen in de kern van de cel. DNA kun je dan ook niet met het blote oog zien. DNA bevindt zich in je speeksel, je bloed en ook in je haren.  Ook bepaalt het de bouw, afbraak en onderhoud van cellen in het lichaam. Omdat het de bouwstof is van het leven beschikken alle levende organismen dus over hun eigen DNA. Dus niet alleen mensen en dieren, maar ook planten, virussen en zelfs bacteriën.

Je DNA kun je ook gebruiken om erachter te komen wie je voorouders zijn. Zo kom je ook meer te weten over je familie geschiedenis. Bij het uitvoeren van een DNA test is men soms opzoek naar iemand of juist om anderen uit te sluiten van een bepaald onderzoek. Het kan voorkomen dat je opzoek bent naar je biologische ouder(s) of een ander familielid. Of je weet heel weining van je familiegeschiedenis.  DNA kan ook erfelijke ziektes aangeven. Er zijn zelfs bepaalde ziektes en aandoeningen die erfelijk zijn bepaald. Meestal zie je dit terug in meerdere leden van de familie.

Meer weten over voorouders

Wil je meer weten over je voorouders of de geschiedenis van je familie dan kun je een stamboomonderzoek doen. Er zijn verschillende websites die je helpen bij zo een onderzoek, maar je kunt ook naar het Nationaal Archief gaan. Hier krijg je een stamboom te zien en de geschiedenis van je familie. Zo kun je meer leren over je voorouders en je herkomst. Ancestry brengt wetenschap en zelfontdekking samen en helpt iedereen om hun familie verhaal te ontdekken. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde techniek en technologie. Met behulp van een heleboel stambomen in hun database en de monsters van meer dan 15miljoen mensen kun je zeker meer te weten komen over jou familiegeschiedenis. Hierdoor krijg je ook een dieper en betekinsvolle inzicht over wie je bent en van waar je voorouders vandaan komen.

Hoe goed ken je de geschiedenis van je familie? Heb je jezelf ooit afgevraagd wie je voorouders waren, waar zij vandaan komen en van waar ze zijn verhuisd? Misschien heb je zelfs beroemde voorouders gehad waar je niks van af wist. Ancestry.com is een van de grootste particuliere online genealogiedatabase. Hiermee kunnen gebruikers virtuele stambomen maken. Je kunt kijken van wie je afstamt en wie je voorouders mogelijk kunnen zijn. Het bevat ook historische gegevens die kunnen worden gekoppeld aan familieleden en kunnen worden gebruikt als genealogisch bewijs. Maar hoe werkt het precies?

Consumenten leveren een steekproef van hun DNA aan het bedrijf voor analyse, meestal is dit je wangslijmvlies omdat dat thuis het gemakkelijkst is om zelf af te nemen. Dit doe je in een DNA kit die je online op de officiele website moet bestellen. Vervolgens wordt er met je DNA in hun database gezocht naar mogelijke familierelaties en je etniciteit. Met een DNA-kit kun je thuis zelf je resultaten nagaan. Je krijgt inzicht in je genetische aspecten en meer achtergrondinformatie. Per eigenschap krijg je een uitgebreid rapport met daarin jouw DNA-uitslag met belangrijke relevante achtergrondinformatie.

Het belang van DNA

Belangrijk is dat je jouw DNA test afgeeft aan een website die betrouwbaar is. Jouw DNA informatie mag niet zomaar gebruikt en gedeeld worden zonder jouw toestemming. DNA is namelijk een zeer persoonlijk stukje code. De aanbieder van een DNA-test moet jouw DNA-gegevens goed en anoniem bewaren en deze informatie niet zomaar met buitenstaanders delen. Gebruik dus een betrouwbare website online of ga naar je huisarts voor een DNA test. Wil je liever geen testen afstaan dan kun je ook naar het nationaal archief om meer te weten te komen over je achtergrond.

Veel gestelde DNA test vragen

Coming soon

Coming soon